Коротка історія незалежної України

1990 рік -- прийняття декларації про суверенітет України.
Все б то й нічого, ну одної бумажки оказалось мало.
У 1991 році прийняли Акт незалежності України. Радянський союз розвалився і в Україні вибрали першого президента -- Леоніда Кравчука. Сказав він одного разу -- "Маємо те, що маємо". Отак воно і було до 1994 року.
У 1994 році вибрали нового президента -- Леоніда Кучму, який до цього був прем'єр-міністром, а також обіймав інші посади.
Весь світ тоді узнав, що Україна не Росія та те, що народ у якого єсть Южмаш відрізняється від народу, у якого нема Южмашу. У 1996 році прийняли Конституцію -- депутатів стимулювали тим, що їх закрили у Верховній Раді пообіцяли не випускати, поки не приймуть конституцію. Подіяло. Також ввели гривню, яка через врем'я начала падать. Розпустили колгоспи.
Це була ціла епоха, яка закінчилася криками "Кучму геть" та "Україна без Кучми". Організаторами цих виступів були оранжеві під керівництвом Ющенка (його навєрно потом бджоли покусали) і Тимошенко (а вона оділа на себе косу, не ту з якою смерть ходить). Це назвали красіво -- Оранжева революція.
У 2004 президентом став Ющенко, прем'єром -- Тимошенко. Ну потом вони щось не поділили і прем'єром став Янукович (опонент Ющенка на виборах), який в одного разу получив яйце в лоба. Воно видно було заряжене, бо він втратив свідомість.
У 2009 році нові вибори -- президентом стає Янукович. Разом з Азаровим намагався продовжувати політику попередників і дружити з Росією. Попередники стали винні у всіх проблемах. Але не всім людям догодив -- народ хотів Європу в Україні щас і зараз, не думаючи про те, що хорошо жити і бездєльнічать -- речі несумісті. У Європі нада пахать.
Страсті дойшли до того, що на Майдані началася бойня, яку потім назвали "Революція гідності".
Янукович втік -- опозиціонери Турчинов, Яценюк і Тимошенко осталися самі. В Донецькій і Луганській областях та в Криму сказали новій владі своє "фе" і заявили про свої права. Їм на допомогу прийшли зелені чоловічки у російській формі. Нашим військовим з Києва сказали -- тримайтесь, ми вас підтримуємо. І вони самі і трималися.
Поки в нас підтримували жителів і воєнних у Криму і на Донбасі і думали, що робити -- почалася війна на Донбасі. Утворилися ЛНР і ДНР, а Крим став російським.
У Києві рішиди провести вибори -- президентом стпв Порошенко. Обіцяв закінчити війну за 4 дня, але вона триває і досі -- 5 років.
2019р. -- нові вибори президента.
А тут вибрали Зеленського...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Подарунки від "Черкаських лисиць"

Добрі новини для України (13.11.2023)