Скляний кольоровий пляж у Каліфорнії


Скляний кольоровий пляж 

у Каліфорнії
Жуткие места, которые стали достопримечательностями
Недалеко від Форту-Брега (Fort Bragg), Каліфорнія, знаходиться пляж, що купається в яскравих кольорах смарагдів, рубінів, бірюзи і діамантів. Але це не дорогоцінні камні, що валяються на піску. Це осколки відшліфованого за сто років морськими хвилями скла. Починаючи з 1906 року жителі Форту-Брега та інших міст на узбережжі скидали своє сміття прямо в океан. За цей час папір розмок, пластик віднесло в краї далекі, а скло залишилося.
Жуткие места, которые стали достопримечательностями
Тільки у 1967 році було накладено заборону на скидання сміття в океан, але перші перетворення почалися. Відшліфовані хвилями і піском осколки скла перетворилися у ясклаву скляну гальку і їх винесло на берег. З 1980-х років пляж став досить популярним серед туристів. З 2002 року Скляний пляж (Glass Beach) є частиною Національного парку Маккерріхер (MacKerricher State Park), і тому збирати такі скляні камінчики незаконно.

.
До скляного пляжу можна дійти пішки (200 метрів), спустившись з крутого берегу від перехрестя вулиці W Elm St і вулиці Глес Біч Драйв (Glass Beach Dr). Тут єсть удобна парковка, де можна залишити свій транспортний засіб.























Посилання:













Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Подарунки від "Черкаських лисиць"

Добрі новини для України (13.11.2023)