Окупанти в Мелітополі викрали нову сільгосптехніку на суму понад 1,5 млн євро

 

За даними дилера – компанії «Агротек» – із виставкового павільйону агроцентру в місті Мелітополь Запорізької області окупанти викрали нову сільськогосподарську техніку, зокрема п’ять сівалок точного висіву Tempo Väderstad. Загальна вартість викрадених сівалок становить майже 800 тис. євро.

Головний офіс компанії Väderstad попередив усіх своїх дилерів та контрагентів у Росії, що будь-які дії з викраденими машинами стануть предметом кримінального розслідування.

Викрадено сівалки з такими серійними номерами:

  • Tempo F8 – TPF0002699
  • Tempo F8 – TPF0002737
  • Tempo F8 – TPF0002742
  • Tempo L16 – TPL0001459
  • Tempo L24 – TPL0001442

Кожна машина Väderstad має власний серійний номер. У глобальній базі обліку техніки компанії машини з переліку вище помічено як вкрадені. Компанія Väderstad заборонила будь-які операції з цими машинами, зокрема запуск, консультації, обслуговування, підтримку та постачання запасних частин тощо.

ТОВ “Ведерстад”, дочірня компанія Väderstad AB в Україні, тісно співпрацює з державними органами України щодо цього злочину.

Компанія «Агротек», дилерські центри якої розташовані в Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській та Донецькій областях, уже не вперше страждає від злочинних дій окупантів.

Раніше, 31 березня, із виставкового майданчика в Мелітополі викрадено сільськогосподарську техніку, загальною вартістю 1 млн євро: 2 нових флагманських комбайни John Deere S770 та S760, трактор M6195 та сівалку Väderstad Tempo.

Техніку вже вивезено у Чечню, під Грозний. Завдяки позиційним системам, що встановлено на обладнанні, фахівці «Агротек-Інвест» зафіксували, що техніка перебуває на території господарства у селищі Закан-Юрт, у Чеченській республіці РФ.

Згодом, 4–5 квітня, із майданчика в Мелітополі викрадено та вивезено в напрямку Росії партію нової сільгосптехніки, а саме: комбайн John Deere s760 із жаткою та 2 сівалки Väderstad Tempo на суму 520 тис. євро. «Подбали» загарбники й про фірмові мастила, прихопивши зі складу 20 тонн.

Разом із першими чотирма одиницями техніки, яку вивезено до Чечні, загальний збиток від крадіжки становить понад 1,5 млн євро, – повідомляють у компанії «Агротек».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добрі новини для України (13.11.2023)