Не працює спідометр


   У мене машина Geely LC Cross. Виникла проблема -- перестав показувати спідометр.
  Варіантів було кілька -- і несправність датчика, і проблема в роз'ємі, проблема із самим спідометром.
   Перше, що зробив -- поліз під машину і погрався з роз'ємом, думав моде там контакт. Не помогло. Спідометр як робив з перебоями, так і дальше продовжував робити. Потім витягнув датчика -- провірив чи шестерня ціла, че не підклинює вал. Все начебто нормально. Електронний блок провірити не було можливості.
   Одночасно заїжджав на ринок -- питав про датчики і прицінювався. Виявилося, що є 2 датчика: старий і новий.
Електронний блок датчика швидкості (старого) 



   Старий датчик складався з двох блоків: механічного і електронного. Механічний складався із шестерні з валиком у корпусі. Електронний блок складається з валика 1, датчика Холла у корпусі 2 і роз'єму 3 для підключення. Електронний блок накручувався на механічний і все це монтувалося на коробку передач.










Датчик швидкості (новий)
S160G.S118.S170G GEELY LC CROSS 3117000201.

  Новий датчик швидкості має ту саму начинку, але все в одному корпусі. Підключається і установлюється аналогічно старому датчику.


















   Після того як дізнався які є датчики швидкості, вирішив купити електронний блок старого датчика. Датчика у зборі з механічною частиною не було, окремо механічного блока також не було. Дома вийняв з коробки передач неробочий датчик і попробував його розібрати. Але як виявилося -- або його добре закрутили, або різьба прикипіла. Довелося поставити його назад.
   Через деякий час купив новий датчик швидкості. Поставив його замість старого. Перевірив машину -- спідометр взагалі перестав показувати. 
   Махнув рукою на все це діло і 3 місяці так їздив. Потім вернувся знову до цього питання. Виявилося, що у новому датчику загнувся штирьок у роз'ємі. Із-за цього не було контакту і відповідно не показував спідометр. Штирьок вирівняв і поставив датчика назад. Тепер все працює нормально. Спідометра і одометра провірив по навігатору -- на 17-18 км шляху розбіжність була 1 км.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добрі новини для України (13.11.2023)