Грамотний тюнінг: Волга чи Бумер?

Прогулюючись Черкасами, одного разу випадково помітив таку машину, як на фотографіях.

  

Спочатку машина здалася схожою на БМВ, але потім коли під'їхала ближче, то виявилося, що це Волга ГАЗ-24.

  

Так, що придало схожості з БМВ. Додали ще дві фари, зняли бампер. По суті це і все, що робить її схожою на БМВ. Але в машині змінилася кришка капоту, машина перетворилася з чотирьохдверної машини на двохдверну машину. А це вже купе. Також змінені задні фари. Салон не було видно, але похожий на шкіряний салон.
А нижче на фотографіях показані машини БМВ, в яких є трохи схожості з цією Волгою. Схожості придають в основному фари.

BMW 7-ої серії (з 1986 року)

BMW 3.0 CS (з 1968 року)

Якщо зі схожістю зрозуміло, то які ж у них технічні характеристики?

На автомобіль ГАЗ-24 Волга ставили переважно шестициліндрвий двигун об'ємом 2,4 л потужністю 62 к.с. При цьому максимальна швидкість автомобіля 145 км/год.

BMW 3-ої серії були оснащені шестициліндровими двигунами об'ємом 2,5-3,3 л потужністю до 200 к.с. В конструкції автомобіля вперше з'явилися подвійні фари, які визначили дизайн багатьох моделей і поколінь марки.

BMW 7-ої серії були оснащені 12-клапанними, шестициліндровыми двигунами об'ємом 2,5-3,5 л. Ставилися як карбюраторні так і інжекторні двигуни. З 1979 р. установлювалися двигуни з турбонаддувом. Потужність двигуна з турбонаддувом становила 252 к.с.
Автомобілі були престижними  для того часу. Це були перші BMW з індикаторами інтервалу обслуживания, "Check control", які сигналізували водію пропомилки системи, і зі складною системою керування кліматом. Бортові комп'ютери і (ABS) були додатковими опціями, а потім стали стандартним обладнанням. Різні варианти комплектації включали шкіряну оббивку. Більш пізні моделі були оснащені подушкою безпеки водія. Також були доступні автоматичні коробки передач.

Залишається тільки гадати, що під капотом тюнінгованої Волги.
Це один із прикладів грамомтного тюнінгу автомобіля -- коли автомобіль не перетворюється на опудало, а отримує кращі характеристики.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добрі новини для України (13.11.2023)