Рей Дуглас Бредбері

Рэй Дуглас Брэдбери. 451 градус по Фаренгейту. Марсианские хроники 

Издательский дом «Дейч». Коллекция "Фантастика" (Мир литературных героев), 2008.

www.deichbooks.com

Скачати за посиланням: Deich-Bradbury.pdf

451 градус по Фаренгейту

Марсианские хроники

451 градус по Фаренгейту (451 градус за Фаренгейтом) -- роман-антиутопія, виданний у 1953 році.

В романі розповідається про пожежника у майбутньому. У романі пожежники не тушили пожежі, а вишукували та спалювали книги. Одним з таких пожежників був Гай Монтег. Він жив із дружиною Мілдред. Між ними не було любові. 

Одного разу Монтег зустрів Кларису, дівчину, яка була не такою як всі. Вона розказувала вірші , милувалася природою та проводила Монтега з роботи. Але одного разу її не стало. У неї знайшли книги і відповідно їх спалили, вона також загинула. Монтег засумував.

Далі він зустрів Фабера, професора. Не зразу, але все-таки між ними налагодився контакт. Професор також зберігав книги.

Під час чергового спалювання книг, Монтег заховав у себе одну книгу. Після цього він допустив помилку - читав книгу з дружиною, читав книгу при її подругах. Причому кілька днів він не придавав значення тому, що за ним слідкував механічний пес.

В кінці кінців його дружина викликала команду пожежників і по іронії долі він із своєю командою приїхав палити свій дім. Дружина його втекла і йому довелося пуститися в біга. Ховаючись від переслідування він стрибнув у річку і приплив до невідомого берега. Там він зустрів групу людей, які не жили в містах і на пам'ять запам'ятовували книги. Вони робили це з тією метою, що, можливо, в майбутньому доведеться відновлювати книги, які спалюють. Його прийняли в їх команду і він залишився з ними.

Що фантастичне згадується у романі?

У романі згадується механічний пес, телевізійні стіни ("родственники" ("родичі"), саламандри (машини пожежників), вертольоти, які на землі трансформувалися у автомобілі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добрі новини для України (13.11.2023)