Заміна свічок на Geely LC CROSS та дещо інше про автомобіль

 Раніше вже писав, що в сім'ю придбали автомобіль Geely LC Cross. Це був 2019 рік. Автомобіль непоганий, але були проблемки. Наприклад, неробочий спідометр. Проблему вирішили заміною датчика швидкості, що установлений у коробці передач. Крім того, в тому ж році поремонтували підвіску, замінили ремень ГРМ.

Потім поламалася коробка передач - замінили, поставили іншу, також б/у. Заміною коробки передач почався 2020 рік. Тоді ж замінили тросік ручніка. Потім із-за аварії довелося міняти бампери, радіатори та ричаг підвіски.

Коли купили машину, спідометр показував приблизно 73000 км. Через рік він повинен був показати 83000 км, але він знову показав 73000 км. А зараз, тобто ще через рік показує 73000 км (повинен 93000 км). На фото нижче показано, те що можна побичити на одометрі.


Якщо звернути увагу, то перед цифрою 7 вимальовується ще одна цифра. Можливо, то цифра 2. Тоді пробіг автомобіля становить понад 200000 км.

Якраз у цей період вирішив провести ТО автомобіля. Тут, все як звичайно -- заміна масла, фільтрів. Але цього разу - ще провів заміну свічок запалювання та ремня приводу генератора та водяного насоса.

Щодо свічок, то за весь цей час, вони не замінювалися ні одного разу. Чи замінювалися вони попередніми власниками -- неможливо сказати. Крім того мені казали, що якщо машина їздить на спиртовому топливі, то свічки будуть чистими і міняти їх немає потреби. І при цьому приводили свій приклад, що двигун став гірше працювати після заміни старих свічок на нові. Свічки придбав оригінальні.

Викрутивши старі свічки, побачив який вони мають вигляд.


Вигляд у свічок не самий кращий. Електроди покриті нагаром, на їхній поверхні утворені маленькі раковини. Це все погіршує умови розряду.

Звертаюся до всіх автомобілістів -- замінюйте свічки, автомобілю точно гірше не стане.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добрі новини для України (13.11.2023)