Головні новини 10 серпня 2022 року

- Внаслідок вчорашніх вибухів на авіабазі “Саки” в тимчасово окупованому Криму знищено 9 російських військових літаків, аеродром виведений з ладу. З цієї авіабази вилітали літаки, які завдавали ракетних ударів по Україні, зокрема протирадіолокаційними ракетами для придушення української протиповітряної оборони. До 2014 року - це була база ЗСУ, яку українські військові планують неодмінно повернути. 

▪️ЗСУ завдали удару по мосту біля Каховської ГЕС. Тепер важливий об’єкт, який постійно використовувався в логістичних ланцюжках російських окупантів, непридатний для використання. 

▪️Україна домовилась зі Швейцарією про представництво інтересів у росії. Покровительством у дипломатії називають практику, за якої третя держава призначається іншою державою для представлення своїх інтересів в певній країні. Але для того, щоб мандат покровительства набув чинності, потрібна згода росії.

▪️Дефолту - ні: Україна відтермінувала виплати із зовнішнього боргу на $20 мільярдів. Група кредиторів України з країн G7 та членів Паризького клубу кредиторів відгукнулися на прохання України та заморозили на два роки виплати за міжнародними облігаціями майже на $20 млрд. 

▪️В Україні зафіксували зростання захворюваності на COVID-19. В МОЗ зазначили, що за минулий тиждень виявили 3 898 нових випадків коронавірусної хвороби, що на 40% більше, ніж тижнем раніше.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добрі новини для України (13.11.2023)