Про комплексний план щодо мобілізації та демобілізацію строковиків

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якого обговорили питання мобілізації, демобілізації, роботи територіальних центрів комплектування, ВЛК, ротації і строковиків.

Президент Володимир Зеленський доручив міністру оборони Рустему Умєрову, головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та міністерствам розробити комплексний план щодо мобілізації військових. Його мають представити до наступного тижня.

Про це глава держави сказав на пресконференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

Він зазначив, що заслухав доповідь про те, «які питання потрібно вирішити, які законодавчі зміни необхідні».

"Комплексний план з цього питання буде наступного тижня. Дуже вірю, що на наступному тижні, принаймні питання поставлене і Залужному, і Умєрову, міністрам, тому вони будуть все комплексно доповідати наступного тижня" — сказав Зеленський.

Також строковики, чий термін служби закінчився, будуть демобілізовані.

Про це сьогодні, 24 листопада, секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи результати засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, повідомляє «Українське радіо».

"Сьогодні відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандуючого і цьому питанню було приділено велику увагу для того, щоб ми справедливо займалися питанням долучення до нашого війська тих людей, які необхідні нам для обороноздатності країни" — зазначив Данілов.

"Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться і ми розуміємо, скільки їх" — додав він.

За словами Данілова, строковики, в яких закінчився термін служби, але якщо вони бажають залишитися, зможуть зробити це, уклавши контракт, інші ж будуть демобілізовані.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Добрі новини для України (13.11.2023)